ÇEVRE & TARIM Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 09:42

BAYOSB istikrarlı büyümesini sürdürüyor

BAYOSB istikrarlı büyümesini sürdürüyor

BAYOSB istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Sanayiciler yeni yatırımlarla yola devam ediyor

Yüksek enflasyon, küresel sıkı para politikaları ve ekonomik zorluklar sebebiyle yatırımın neredeyse imkansız hale geldiği bir ortamda Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) istikrarlı bir şekilde yatırım almaya devam ediyor. Halen 35 fabrikanın faaliyet gösterdiği, fabrika inşaatlarının da devam ettiği bölgede altyapı yatırımları tamamlanırken, güneş enerjisi santrali için de ihaleye çıkılıyor.

BAYOSB’nin mevcut alanının yetmediğini, genişleme alanı ihtiyacının bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “Satılık parselimiz kalmadı, boş parsellerin inşaat ruhsatlarını da veriyoruz, kimisi inşaatlara başladı. Çok yakında tam doluluğa ulaşacağız” dedi.

Yeşil OSB başvurusu yapıldı

Yeşil OSB kanunun çıkmasıyla Yeşil OSB başvurusunu da yaptıklarını söyleyen Telseren, “GES için ihaleye de çıkıyoruz. Biz yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları ivedilikle yerine getirirken, yatırımcılarımız da inşaatlarını tamamlayarak üretime geçiyorlar. BAYOSB’de çok etkili bir sinerji yarattık, Türkiye’nin kurtuluşunun üretimden geçtiğinin bilinciyle çalışıyoruz” dedi.

Altyapıları tamamladıklarını da vurgulayan Telseren, “Devam eden inşaat sayımız 13. Toplam 321 bin metrekarede inşaatlar sürüyor. 12 parselde ise inşaat ruhsatlarını verdik. 80 bin 500 metrekarede de inşaatlar bu yıl içinde başlayacak” dedi.

İSO 9001 belge yenilemesini yaptıklarını, İSO 50001 hazırlığının sürdüğünü ifade eden Telseren, “Marka tescilimizi de aldık. Organize Sanayi Bölgesi konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir OSB yarattık, yatırımcılarımıza gösterdikleri işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm parsellerde inşaatlar tamamlandığın 90 fabrikanın üretimde olacağını ve 5 binin üzerinde kişinin istihdam edileceğinin altını çizen Telseren, “GES, arıtma tesisi ve yeşil idari bina çalışmalarımız ise sürüyor. İhaleyi yakın zamanda tamamlayarak bunların da inşaatına başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.