SPOR Haber Girişi : 08 Mayıs 2023 13:43

İzmirliler Avek ile hayaline koştu

İzmirliler Avek ile hayaline koştu

İzmirliler Avek ile hayaline koştu

Maraton İzmir’e Avek Otomotiv dokunuşu

Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yıl anısına gerçekleştiren ve Avek Otomotiv'in desteklediği Maratonİzmir’e katılan İzmirliler hayallerine koşmanın sevincini yaşadı.

“Avek ile Hayaline Koş’’ mottosuyla çıktıkları yolda Cumhuriyet’in yüzüncü yılına yakışan bir maratona isim sponsoru olmanın gururunu yaşayan Avek Otomotiv, her yaştan İzmirliye festival havasında güzel bir gün yaşattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin World Athletics paydaşlığında Road Laber statüsünde dördüncü kez düzenlediği Ulusal Maraton İzmir Avek’e, Türkiye ve dünyadan çok sayıda sporcu katıldı. Cumhuriyetimizin 100. Yıl onuruna “100 yıllık Maratonu Maraton İzmir’de Kutluyoruz sloganı ile koşulan maratonda, kadınlarda Etiyopya, erkeklerde Kenyalı atletler dereceye girdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da organizasyon kapsamında 10 kilometrelik 19 Mayıs Yol koşusuna katılırken, sivil toplum örgütleri de koşu ile birlikte eğitim için önemli bir katkı sağladı.

Avek Otomotiv'in parçası olduğu Paşalı Grubu yöneticilerinin de yer aldığı koşuda, dereceye giren sporcular için düzenlenen törende Avek yöneticileri de kupa takdimi yaptı.

 Festival havasında Maraton

Bu yıl ilk kez isim sponsoru olarak katıldıkları Maratonİzmir’in festival havasında yapıldığını ve bu organizasyon içinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Paşalı Grup Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Uğur Yılmaz,  Maratonİzmir’e sponsor olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Daha önce Karşıyaka Voleybol, Karşıyaka Yelken Kulübü ve Sporfest’e destek olduklarını ve Maraton İzmir’in bundan sonraki yıllarda da sponsorluğuna devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, “İzmir’de çok güzel bir gün yaşadık. Türkiye’nin ve dünyanın çok farklı ülkelerinden gelen yüzlerce sporcu bugün cumhuriyetimizin 100. Yıl anısına İzmir caddelerinde koştular. İzmir Büyükşehir Belediyemize, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve maratona omur veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da sağlık için sporun gerekliliğine inanarak bu tip etkinlikleri destekleyeceğiz. İzmir’e çok büyük yatırımlar yapan bir firma olarak bu kentten kazandıklarımızı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Otomotiv Deneyim Merkezi Avek Otomiv ile ilk etabını tamamladığımız yatırımlarımıza Avec Rent a Car ve Avec Otel ile devam edeceğiz.” dedi.

Otomotiv sektöründe farklı hizmet anlayışı sunuyor

Paşalı Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Avek Otomotiv 2005 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Volkswagen Binek, Volkswagen Ticari, Audi, SEAT, Skoda ve DOD markaları ile müşterilerine hizmet veren Avek Otomotiv halen İstanbul’da Tekstilkent ve Ümraniye’de; Çanakkale’de ve İzmir Karşıyaka’da faaliyet gösteriyor. Firma faaliyete başladığı günden bugüne 100 bini aşkın sıfır araç satışı gerçekleştirerek sektörün önde gelen şirketleri arasında yerini aldı. Temsil ettiği markaların yeni araç satışı, ikinci el alım-satım, orijinal yedek parça, yol yardım, oto kuaför, aksesuar satışı ve satış sonrası hizmetlerinin yanı sıra tüm sigorta ve kasko işlemlerini tek bir çatı altında müşterilerine sunan Avek Otomotiv Tesislerinde bay-bayan kuaförü, çocuk oyun salonu, bilardo salonu, konferans salonu lostra gibi ayrıcalıklı bölümler yer alıyor. Ayrıca ek vale hizmeti, geçici araç hizmeti, ücretsiz checkup, kiralık araç, ücretsiz müşteri servis hizmeti gibi ayrıcalıklı hizmetler sunarak otomotiv sektöründe fark yaratmaya çalışan firma, geçen yıl Fortune 500 Türkiye listesinde 208. Sırada yer alırken, CAPİTAL dergisi tarafından hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında da 299. Sırada yer buldu.