YAŞAM Haber Girişi : 01 Ocak 2024 18:00

Yarımada Urla Elazığlılar Derneği faaliyete başladı

Yarımada Urla Elazığlılar Derneği faaliyete başladı
Yarımada'nın kalbi Urla, Anadolu'nun güzel yürekli mert insanları 'Gakkoş'ların dernekleşmesiyle yeni bir STK kazandı. Yarımada Urla Elazığlılar Derneği, iş insanı Mustafa Kılıç başkanlığında kuruluşunu resmileştirdi.

 

HABER: MUSTAFA OĞUZ / URLA 

 

 

Yarımada'nın Gakkoşları dernekleşti. Son yılların en çok göç alan ve konut fiyat artış endeksi en çok artan merkezlerden Urla'da yaşayan Elazığlılar, hemşehri dernekçiliğinde Urla'da yeni bir pencere açtılar.

 

 

İş insanı Mustafa Kılıç başkanlığında Yarımada Urla Elazığlılar Derneği'nin kuruluşunu gerçekleştiren Gakkoşlar, önemli bir adım atmış oldular.

 

 

Derneğin açılış etkinliğine ve yemeğine, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gözlet, Adalet ve Kalkınma Partisi Urla İlçe Başkanı Ömer Tiryaki, MHP Urla İlçe Başkanı Tercan Ayhan, Urla'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçede görevli yargı mensupları, bürokratlar, akademisyenler ve davetli konuklar katıldı.

 

 

 

 

GÜZEL HEMŞEHRİ BİRLİKTELİĞİ 

 

 

 

Yarımada Urla Elazığlılar Derneği Mustafa Kılıç, derneğin açılış etkinliklerine katılan herkese teşekkür ederek, güzel Urla'da bir güzel hemşehri birlikteliğini dernekleşerek sağladıklarını belirtti. 

 

 

Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gözlet ise, sivil toplum çalışmalarında hemşehri derneklerinin önemine vurgu yaparak, Yarımada Urla Elazığlılar Derneği mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi. 

 

 

 

ŞEHİTLERE SAYGI 

 

 

Dernek açılış etkinliği yemeğinde konuklara Elazığ mutfağından, yörenin damak tadını yansıtan yemekler, tatlılar ikram edildi. Etkinliğe katılan Harput Kürsü Başı Musiki Ekibi, şehitlerimize saygı maksatlı olarak dinleti sunmadı.

 

 

Derneğin açılış etkinliği, katılımcıların dost sohbetleri ve iyi dilek temennileriyle, lezzetli yöresel yemeklerin bir 'gastro tanıtım' mantığıyla sunulduğu 'Anadolu sofrası tadımı'yla sona erdi.