POLİTİKA Haber Girişi : 06 Aralık 2023 22:10

Urla Belediye Başkan A. Adayı Hakan Alabalık, dernek turunda

Urla Belediye Başkan A. Adayı Hakan Alabalık, dernek turunda
Geçtiğimiz günlerde Urla Belediye Başkan Aday Adaylık dosyasını, CHP Urla İlçe Başkanlığı’na teslim eden Urla Uğur Kurs Merkezleri’nin kurucusu Matematik Öğretmeni Hakan Alabalık, çalışmalarına devam ediyor.

 

MUSTAFA OĞUZ / URLA

 

 

Şeffaf, katılımcı ve yenilikçi bir yönetim anlayışını benimseyerek, Urla'nın her köşesindeki vatandaşlara ulaşmak gayretinde olacağını ifade ederek çalışmalarına başlayan Alabalık, yol arkadaşlarıyla birlikte ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret etti.

 

 

 

Yerel yönetimlerde katılımcı yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini belirten Alabalık yaptığı açıklamada “Belediye hizmetlerini yürütecek tecrübeli ve dinamik ekibimizle birlikte ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirdik. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi vatandaşlarımıza duyuracağız. Hazırladığımız projelerimiz hakkında toplumsal dinamiklerimiz olan STK’larımız, meslek odalarımız ve muhtarlarımız ile fikir alışverişinde bulunmaya, onların sorunlarına yoğunlaşmaya devam edeceğiz. Bu yola çıkarken ilk yaptığımız açıklamada ‘şeffaf, katılımcı ve yenilikçi bir yönetim anlayışını’ benimsediğimizi belirtmiştik. Bu yönetim anlayışı ile ilçemizi mutlu bir kent haline getireceğiz. Urla'yı hem modern hem de geçmişine saygılı bir coğrafya olarak geliştirerek çocuklarımız ve gençlerimiz için daha yeşil, daha yaşanabilir, eğitim ve kültürel faaliyetlerle dolu bir Urla inşa etmeyi hedefliyorum. Özellikle kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını sağlayacak projeler üzerinde de özenle çalışıyoruz. Kadınlarımızın güçlenmesi, Urla'nın güçlenmesi demektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

HAKAN ALABALIK KİMDİR?

 

 

 

1964 tarihinde doğmuştur. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik mezunudur. Meslek hayatına 1990 yılında İzmir’de başlayan Alabalık, 2005 yılından itibaren Urla’da Matematik Öğretmeni ve Urla Uğur Kurs İşletmecisi olarak görev yapmaktadır.

 

 

Ticaret, sivil toplum örgütleri ve eğitim alanında birçok görevde bulunmuş, İzmir Ticaret Odası Eğitim Komitesi Meclis Üyeliği, Gürünlüler Dernek Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır. Matematik problemlerine getirdiği çözümlerle tanınan Alabalık, aynı zamanda TRT EBA için davet edilmiş ve çeşitli üniversitelerde konferanslar vermiştir.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Urla Belediye Başkan Aday Adaylığı’na başvuran Alabalık, evli ve iki çocuk babasıdır.