POLİTİKA Haber Girişi : 02 Aralık 2023 11:27

Öztürk; Türkiye'ye umut olacağımızı düşünüyorum

Öztürk; Türkiye'ye umut olacağımızı düşünüyorum

Öztürk: Türkiye'ye umut

olacağımızı düşünüyorum

 

 

Harita Mühendisi Özgür Öztürk yaşadığı, ekmeğini kazandığı hayatını ve ailesini emanet ettiği Buca’ya katma değer sağlamak ve katkı koymak; mesleki birikimini kentin geleceğine yönelik gelişmesi, yenileşmesi ve güzelleşmesi için kısaca hizmet için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi aday adayı oldu.

 

 

 

Buca’da birçok STK ile iç içe olduğunu belirterek öncelikle mesleğine bağlı sosyal çevrenin bir parçası Buca Müteahhitler Derneği ile ilişkilerinin yanı sıra ilçenin önde gelen STK'larıyla da yakın ilişkide olan Öztürk, Kızılçullular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde iki dönemdir Yönetim Kurulu üyesiyi. Özgür Öztürk, aynı zamanda akademik meslek odalarından TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası üyesi.  

 

 

 

 

"NEDEN MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI OLDUM?"

 

 

 

Özgür Öztürk, şöyle konuştu:

 

 

"Her Belediye Başkanının öncelikleri vardır. Bazı başkanları, altyapı ve imar çalışmasına öncelik verirken; bazı başkanların önceliği sosyal belediyecilik olur. Bazılarında öncelik istihdama yönelik olur. Belediye Başkanı olacak arkadaşımızın tercihi ne olur bilemem, ama bir Meclis Üyesi Aday Adayı olarak benim için en önemlisi, ülkede kangren olan üniversite kenti Buca’da öncelik her bölgede öğrenci yurtları inşa ederek öğrencilerin barınma sorununu çözmek.   İlçenin gelişimini en çabuk gençlerle değiştiririz, çünkü eğitimli gençler hem sosyal hem kültürel hem eğitim seviyesi hem de ekonomik olarak bulundukları bölgedeki kent sakinlerinin bu konulardaki seviyelerini çok çabuk yukarı doğru ilerletip geliştirebiliyorlar. Bir başka önceliğim ise dünyanın mevcut dijital olanaklarının tamamının belediyede kullanılır hale getirmek için çalışmalar yapmak... Yani bu ne demek?Örneğin vatandaşlar belediyeye gelmeden birçok işlemi evinden ya da ofisinden yapabilir hale gelebilir demek. Başka bir önceliğim, şehrin değişen nüfus artışına cevap verebilecek ve uzak gelecekte de bu nüfusa cevap verebilecek imar planlamaları olurdu. Tabii ki bunu yaparken, yoğunlaşan ve daha da artacak olan trafik sorunlarını da gözönüne alıp çözüm odaklı çalışmalar da yapmak, ayrıca ilçemiz içinde başka ilçelere gitmeden sosyal aktivite ve alışveriş yapılabilecek alanlar oluşturmak olurdu. Bu konuda mensubu olmaktan kıvanç duyduğum, Kızılçullular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak geliştirdiğimiz Cezaevi alanında oluşturulacak Park - Yeşil Alan Projesi ile Kızılçullu Su Kemerleri ile Atatürk Maskı arasındaki 160 bin metre kare alanda oluşturulacak rekreasyon alanının hayata geçirilmesini öngördüğümüz projelerimizi kente katmak kıymetli. Projeleri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e takdim etmiştik, çok beğendi, fakat 6 Şubat depremi nedeniyle tekrar bir araya gelememiştik. Bu projenin takipçisi olacağım ve bu katma değerlerle insanlarımızın istihdam ve ekonomik olarak kazanç sağlamaları büyük hayalim. Yaşadığımız yeri huzurla yaşanabilir hale getirmek için hayalini kurduğum şeyler bunlar. Eğer aynı hayallerle yola çıkmış bir ekip başkanı ve arkadaşlarımla çalışma imkanı bulursam, her yapılan işi şeffaf olarak içine vatandaşımızı da katarak yapabilirsek başarılı olmamak için bir engel görmüyorum. Böyle bir başarının olması durumunda, yerelden genele bunu partimiz olarak da taşıyıp tüm Türkiye'ye umut olacağımızı düşünüyorum."