FESTİVAL & FUAR Haber Girişi : 29 Aralık 2023 16:00

Karaburun Nergis Festivali'ne 'Özel' davet

Karaburun Nergis Festivali'ne 'Özel' davet
İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, 20-21 Ocak 2024'te yapılacak Karaburun Nergis Festivali’ne, CHP Lideri Özgür Özel’i davet etti.

 

Türkiye’nin en özel ve güzel festivallerinden Karaburun Nergis Festivali, 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde, gezginlerin ‘yeryüzündeki cennet’ olarak nitelendirdiği İzmir’in Karaburun Yarımadası’nda düzenlenecek.

 

 

 

İzmir Karaburun tarihindeki İlk Kadın Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partinin yönetim kademesindeki isimlere davet ziyaretlerinde bulundu.

 

 

Karaburun nergisinin eşsiz kokusu, Ankara’da siyaset dünyasının ‘rekabet yoğun’ ortamının nefessiz bıraktığı tüm kulis odalarını havalandırdı. Ege’nin toprağından gelen Karaburun Nergisi, politikanın yorucu gündemini, estetiği ve zarafetiyle yumuşattı.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in makamında kabul ettiği Karaburun  Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Fedakar üreticilerimizin kalbi konumundaki Karaburun Ziraat Odamızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hemşehrilerimizin selamlarını, festival davetimizi, mis kokulu nergisimiz eşliğinde paylaşmaktan onur duyarım” dedi. 20-21 Ocak 2024’teki festivalin ilçe ekonomisinde özel bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları söyledi: “Nergis bizim çeyizimiz, okul harçlığımız, düğünümüz. Biz bu değerimize sahip çıkıp, refahı bölüşmekte ve nergisin adını Dünya’ya duyurmakta kararlıyız. İki gün süren festivalimiz, üreticilerimiz, kooperatiflerimiz, muhtarlarımız ve yurttaşlarımızın, Yarımada’nın tüm renkleriyle bir demet nergis gibi bir arada gücünü ve emeğini birleştirdiği bir bayram havasında herkesi kucaklıyor.”

 

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, programında olağanüstü bir durum gelişmezse, eşi Didem Özel’in de her yıl takip ettiği Karaburun Nergis Festivali’ne katılarak, Karaburunlu üreticilerle ve festival konuklarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Özel, Yarımadalı üreticilere de ‘hasadınız bereketli, yeni yılınız kutlu olsun’ mesajını iletti.  

 

 

 

 

DOLU DOLU İKİ GÜN

RENGARENK ETKİNLİKLER

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Karaburun Belediyesi tarafından, nergis çiçeğini tanıtmak amacıyla düzenlenen Karaburun Nergis Festivali; resim sergileri, bando ve halk dansları gösterileri, çeşitli orkestra konserleri, üretici ve nergis sohbetleri, güzellik yarışması gibi söyleşi ve atölye faaliyetleriyle, ziyaretçilerine aileleriyle birlikte kaliteli keyifli zaman geçirme fırsatı veriyor.

 

 

 

 

SÖMESTİR TATİLİNDE 

ROTA KARABURUN

 

 

 

 

Ziyaretçi rekorları kıran ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Karaburun Nergis Festivali, 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival takvimi, okullarda karnelerin dağıtılmasını takip eden yarıyıl tatilinin başladığı hafta sonuna denk geliyor. İzmir’e ve kentin ‘yeryüzündeki cennet’ olarak nitelenen Yarımada’ya binlerce yurttaşın akın edeceği festival döneminde, fedakar üreticilerin emekle hasadını yaptığı yöreye özgü eşsiz ve mis kokulu nergisler, stantlardaki yerini alacak. Yöreye özgü yemek ve lezzetlerin yer aldığı stantlar da, kendine ‘gurmeyim’ diyenlerin adresi oluyor.  Önceki festivalde, Karaburun’a yurtiçi ve yurtdışından özel tur organizasyonları düzenleyen acente ve sivil toplum kuruluşlarının tur otobüsleri, Mordoğan’dan kent merkezine uzanan konvoyların oluşmasına neden olmuştu.