GÜNDEM Haber Girişi : 08 Şubat 2023 16:18

İzmit Belediyesi yardım noktalarından deprem bölgesine 13 tır yardım gönderildi

İzmit Belediyesi yardım noktalarından deprem bölgesine 13 tır yardım gönderildi

İzmit Belediyesi yardım noktalarından deprem bölgesine 13 tır yardım gönderildi

İzmit Belediyesinin, merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem sonrasında başlattığı yardım kampanyasına büyük destek veren İzmitliler 13’üncü yardım tırını da afet bölgesine gönderdi

İzmit Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgedeki çevre illeri etkileyen depremin ardından başlattığı yardım kampanyasında oluşturduğu yardım toplama merkezlerinde toplanan malzemeler tırlarla bölgeye gönderiliyor. Son olarak 13’üncü yardım tırı da deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla uğurlandı. 

OTOBÜS DE GÖNDERİLDİ

Bölgeye yardım tırlarının yanı sıra İzmit Belediyesi tarafından arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere iş makineleri de gönderilmişti. İzmit Belediyesi ayrıca deprem bölgesinde kalmak istemeyen vatandaşlar için bölgeye otobüs de yönlendirdi. 

MOBİL MUTFAK MALZEMELERİ VE GIDA KOLİLERİ

İzmit Belediyesi Aşevi’nde görev yapan aşçılar ve personelinin Hatay’daki depremzedeler için kuracağı mobil mutfak malzemeleri ve gıda kolileriyle dolu 4 aracı Kardeş Eller Mağazasından yola çıkardı.  

13’ÜNCÜ TIR YOLA ÇIKTI

İzmitlilerin seferber olduğu yardım kampanyası için bu sabah itibariyle yardımlar toplanırken tırlar da sırayla yola çıktı. Kentin birçok noktasında alınan yardımlar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplanarak tırlara yüklendi. Teslim edilen malzemeler belediye ekipleri ve gönüllülerin çalışmalarıyla en son 13’üncü yardım tırı da afet bölgesine gönderildi. 

YARDIM MALZEMELERİ 

İzmit Belediyesinin, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Kahramanmaraş’ın çevresindeki birçok ili etkileyen depremin ardından başlattığı yardım kampanyası sürüyor. Isıtıcı, battaniye, uyku tulumu başta olmak üzere olmak üzere, bot ve mont, atkı, bere, eldiven, yağmurluk, çocuk bezi, hijyenik ped, termal içlik, (her yaş ve cinsiyete göre), kar maskesi, powerbank, kuru bakliyat ve iç çamaşırı (kadın, erkek, çocuk) arama kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek fener, teknik ekipman alet edevatı Kahramanmaraş’a gönderiliyor.