YAŞAM Haber Girişi : 24 Kasım 2023 13:01

İzmirli iş insanı Sedef Cem’den ev kadınlarına istihdam projesi

İzmirli iş insanı Sedef Cem’den ev kadınlarına istihdam projesi

İzmirli iş insanı Sedef Cem’den ev kadınlarına istihdam projesi

Mübadele Dönemi’nde Kavala ve Drama’dan İzmir’e göç ederek Buca’ya yerleşen köklü bir aileye mensup olan Buca Belediyesi Meclis üyesi Sedef Cem, Buca’da Çuvalcı Veli olarak tanınan dedesinin izinden gidiyor.

Ev kadınlarının iş hayatına katılımını sağlayan bir projeye imza atan Sedef Cem, İzmirli ev kadınlarının evlerinde ürettikleri çanta, cüzdan, telefon kılıfı gibi el emeği ürünleri hem internet üzerinden hem de Türkiye genelindeki mağazalarda satışa sunarak, kadınların kendi emeklerinin karşılığını almalarını sağlıyor.

Sedef Cem, projenin ortaya çıkışını, “Covid19 salgını ile birlikte ev temizliği ve yardım işlerine giden birçok kadın maalesef işsiz kaldı. O dönemde Buca Belediye Başkanı’nın danışmanlığını yapıyordum ve birçok kadının maddi olarak zorluk yaşadığına bizzat şahit oldum. Ufak bir araştırma yaparak kadınlara evde ürettikleri el emeği ürünlerini değerlendirmelerini sağlayabileceğimi düşündüm ve hızla projeyi geliştirdim” diye anlatıyor.

Bu proje için kurduğu şirketi üzerinden, ev kadınlarının ürettiği ürünleri çeşitli çevrimiçi alışveriş platformlarında ve başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin farklı illerindeki mağazalarda satışa sunan Sedef Cem, kadınların kendi emekleriyle kendi ekonomilerine katkıda bulunmalarına aracılık ediyor.

‘Güçlü kadın, dik duruşuyla tüm dünyayı fethedebilir’

Projenin, sadece ev kadınlarına ekonomik katkı sağlamakla kalmayıp, hem kadınlara özgüven kazandırmak hem de toplumda daha fazla ses getirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiren Sedef Cem, gelecek hedeflerini şu şekilde anlatıyor: “Bundan sonraki amacım öncelikle daha fazla kadına ulaşmak. En kısa zamanda ihracata da başlamayı hedefliyorum. Bu kadınların kazandıkları ile çocuklarına bakması, evinin ve kişisel ihtiyaçlarını kendilerinin karşılaması yani ekonomik olarak kendi ayaklarının üzerinde durmaları beni çok mutlu ediyor. Güçlü kadın, dik duruşuyla tüm dünyayı fethedebilir. Kadın gücünü; zekası, başarıları, yetiştirdiği evlatları, dik duruşu ve çabası ifade eder. Daha nice güzel başarılara…”

Sedef Cem kimdir?

İzmir’de 1973 tarihinde doğan Sedef Cem, Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ticarette ve siyasette aktif bir ailenin mensubu olan Sedef Cem, Buca’nın tanınan ve sevilen eşraflarından Çuvalcı Veli’nin torunudur. Ailesi 100 yılı aşkın süredir Bucalı olan Cem’in, çocukluğu ve gençliği Buca’da geçirmiştir. 1991 yılından beri yöneticilik yapan Sedef Cem, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı Kadınlar Kulübü Kurucu üyesidir. Uzun yıllar çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapmış; hala eğitim, sosyal yardım ve kütüphanecilik alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Buca Belediyesi Meclis üyesidir.